Search and Hit Enter

Info

BIENNAALIN INFOPUHELIN:
+358 41 5866232 

Lippujen ennakkovarausmahdollisuus

Biennaalin ohjelmisto koostuu sekä tiettyyn kellonaikaan alkavista teoksista että pitkäkestoisista teoksista, joissa voi viipyä haluamansa ajan ilmoitettujen teosaikojen puitteissa. Osa teoksista vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lähes kaikkiin teoksiin saa lippuja myös ovelta. Koko ohjelmistomme on pääsymaksuton. Muutokset ja lisäykset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Ennakkovaraukset:
https://www.eventbrite.com/cc/new-performance-turku-biennale-coming-together-2489969

Lähes kaikkiin esityksiin varataan lippuja myös ovelle, eli vaikka ennakkovarauspaikat täyttyisivätkin, voi paikkoja tiedustella ovelta 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Vain muutamiin esityksiin vaaditaan kaikille osallistujille ennakkovaraus. Osaan teoksista (esim. installaatiot) ei tarvita ollenkaan varausta.

Ennakkovarauksen tehneille: saavuthan paikalle hyvissä ajoin ja esität lippusi tapahtuman henkilökunnalle. Liput, joita ei ole esitetty henkilökunnalle vapautuvat 15 minuuttia ennen esityksen alkua ovelta saapuville. Peruutuksen saat tarvittaessa tehtyä kätevästi sähköpostiin saapuvan varausvahvistuksen kautta. Näin liput vapautuvat seuraaville varaajille. 

Saapuminen ja saavutettavuus

Biennaalin teokset toteutuvat eri esitys- ja tapahtumapaikoissa ympäri Turkua. Kartta teospaikoista löytyy täältä. Teoskohtaiset saapumis- ja saavutettavuustiedot löytyvät kunkin teoksen kuvauksesta. Kuvauksissa on myös mainittu yhteyshenkilö, jolta saa tarvittaessa lisätietoa. Taiteilija- ja teosesittelyt löytyvät täältä.

Vapaaehtoishaku

Haluatko tulla osaksi New Performance Biennalen toteutusta? Vapaaehtoishakumme on auki vielä 16.8. saakka! Lisätietoja löydät täältä.

Turvallisemmat tilat

Turvallisempien tilojen ja yhdenvertaisuuden mahdollistaminen on meille tärkeää. Voit tutustua turvallisemman tilan periaatteisiimme täällä. Häirintäyhdyshenkilömme on toiminnanjohtaja Anni Sundbacka (anni@newperformance.fi). Henkilökuntaamme voi olla pienellä kynnyksellä yhteydessä missä tahansa esille tulevissa asioissa.

Taustaa

New Performance Turku Biennale on ainutlaatuinen performanssitaiteen biennaali, joka esittelee taiteen ajankohtaisia virtauksia paikallisille ja kansainvälisille yleisöille. Toiminta sisältää residenssejä ja laajamittaisia yhteistöitä paikallisten yhteisöjen ja toimijoiden kanssa. New Performance Turku Biennalen tavoitteena on viedä toiminnan sosiaalisen, ekologisen ja ekonomisen kestävyyden periaatteita toiminnassaan yhä pidemmälle. Toiminnan keskiössä on korkean profiilin taiteilijoiden kutsuminen Turkuun ja yhteyden rakentaminen taiteilijoiden, paikallisten ja kansainvälisten yhteisöjen sekä monimuotoisten yleisöjen välille.

Toiminnan tavoitteena on kehittää performanssitaiteen tuotantotapoja, syventää dialogia performanssitaiteilijoiden ja kuraattorien välillä uusien teosten kehittelyvaiheessa sekä luoda pitkäaikaisia yhteistyösuhteita taiteilijoiden kanssa.

Toimintaamme rahoittavat ja tukevat Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki, Turku2029-säätiö, Pro Manillasäätiö, Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma sekä vaihtuvat suomalaiset ja kansainväliset säätiöt. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Tehdas Teatteri, Läntinen tanssin aluekeskus, Turun yliopisto, Turun Taideakatemia ja Taideyliopisto.

New Performance Turku ry:n hallitus:
Venla Luoma
Timo Väntsi
Mari Krappala
Leena Kela
Virpi Vairinen

Fresh Start -ohjelman mentorit:
Robin Deacon, Joshua Sofaer, Márcio Carvalho, Antoine Pickels

Historia

New Performance Turku ry on perustettu vuonna 2012 edistämään performanssi- ja esitystaidetta Suomessa ja kansainvälisesti. New Performance Turku ry:n tavoitteena on tuoda performanssitaidetta vahvempaan dialogiin ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Yhdistyksen toiminta perustuu laaja-alaiseen, ylirajaiseen, dialogiseen ja kaksisuuntaiseen yhteistyöhön. New Performance Turku Biennale jatkaa New Performance Turku Festivalin vuosina 2012-2021 toteuttamaa kunnianhimoista työtä performanssitaiteen teosten, tuotantojen ja yleisöjen kehittämiseksi.

Emme toimi vain kiertuealustana valmiille esityksille, vaan osallistumme aktiivisesti teosten tuotantoon, tuottaen vuosittain useita merkittäviä performanssiteoksia yhdessä sekä suomalaisten että kansainvälisten tekijöiden kanssa. Toimintaamme osallistuneet taiteilijat mainitsevat usein palautteessaan toiminnan erityisyyden unelmateostensa mahdollistajana. Tätä haluamme olla jatkossakin: vahvasti taiteilijalähtöinen ja eettinen tuotantotaho, joka ei pelkää tarttua tuotannollisesti haastaviin ja kunnianhimoisiinkaan teosideoihin, vaan toteuttaa taiteellisesti korkeatasoisia projekteja ja unelmia yhdessä taiteilijoiden kanssa.

Vuosien 2012-2021 aikana New Performance Turku ry toteutti vuosittaista performanssi- ja esitystaiteen festivaalia New Performance Turku Festivalia.  Lisätietoa tapahtumista vuosien varrelta löytyy täältä.

NPT Biennale on osa Euroopan unionin rahoittamaa Time For Live Art -projektia.