Search and Hit Enter

Tulevat tapahtumat

DOUBLE PUBLICATION PARTY!
ICE HOLE – The Live Art Journal vol.12,
Performance Art in Practice & NPT 10 years

Torstai 24.11.2022, Vanha Viinatehdas, Turku

Torstaina 24.11. Manillan Vanhalla Viinatehtaalla vietetään kahden performanssijulkaisun julkistusjuhlaa. Lisäksi illan aikana juhlistetaan New Performance Turun 10-vuotista taivalta sekä vuoden 2023 syyskuussa ensimmäistä kertaa toteutettavaa performanssitaiteen biennaalia New Performance Turku Biennalea.

Todellisuuden tutkimuskeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettu Ice Hole – The Live Art Journal vol. 12 – performanssijulkaisu yhdistää performanssitaiteen ja runouden. Runoilijat Karri KokkoSilja JärventaustaHarry Salmenniemi,  Elsa TölliTaneli Leonora Viljanen ja Suvi Valli kirjoittivat julkaisuun esitysscoret, ja performanssitaiteilijat Harold HejaziHelinä HukkataivalKainulainen & LatvaKatriina KettunenMaija Mustonen ja Pasi Mäkelä toteuttivat ne videoperformanssien muodossa. Lisäksi julkaisussa on mukana kolme videomuotoista performanssiluentoa Robin DeaconiltaNiko Hallikaiselta sekä Ieke Trinksiltä. Illan aikana nähdään otteita tuoreesta verkkojulkaisusta, sekä Kainulainen & Latva -duon performanssi. 

Ice Hole – The Live Art Journal on vuonna 2010 perustettu kansainvälinen verkkojulkaisu, joka keskittyy performanssi- ja esitystaiteeseen. Julkaisun 12. numero on toteutettu New Performance Turun ja Todellisuuden tutkimuskeskuksen yhteistyönä ja numeron ovat päätoimittaneet runoilija Virpi Vairinen sekä performanssitaiteilija, tutkija Pilvi Porkola

Samana iltana julkaistaan myös toinen performanssitaidetta käsittelevä kokoelma: Performance Art in Practice – Pedagogical approaches (Worthwise 2022) avaa konkreettisesti suomalaisissa korkeakouluissa kehittynyttä performanssitaiteen pedagogisista osaamista ja ansioituneiden taiteilija-opettajien kulttuurista pääomaa. Kirjoittajien, eli Tuomas LaitisenAnnette ArlanderinTero NauhanEero Yli-VakkurinLeena KelanPilvi PorkolanJussi MatilaisenPia Lindyn ja teoksen toimittaneen Aapo Korkeaojan esseet ovat kokoelma näkökulmia, joiden kautta performanssitaide kulttuurisena ilmiönä ja luovan työn kontekstina tulee näkyväksi.

Katri Kainulaisen ja Maximilian Latvan vuonna 2014 perustama performanssitaiteen duo Kainulainen & Latva on tehnyt n. 70 uniikkia performanssia Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa sekä esittänyt taidettaan näyttelyiden muodossa. Viimeisimpiä esiintymis- ja näyttelypaikkoja ovat olleet Galerija Meno Parkas Liettuan Kaunasissa, Galerie Toolbox Berliinissä ja Galerie Soma Marseillessa. Lisäksi duo on järjestänyt erilaisia performanssitapahtumia, mm. Mad Houselle kuratoitu Helsinki Performance Art Symposium.

Kainulainen & Latva -performanssit ovat sanatonta, fyysistä ilmaisua jossa hyödynnetään runsasta käsityönä tehtyä rekvisiittaa ja esitystilanteessa tuotettua äänimaailmaa. Jokainen performanssi on uniikki teos, esityksiä ei toisteta. Teosten avainsanoja ovat trauma, resilienssi ja sukupuolten väliset valtasuhteet.

Julkaisujen, puheenvuorojen, performanssin ja screeningien lisäksi illan ohjelmassa on mukana DJ Miisa Soini.

Ice Hole – The Live Art Journal ja Performance Art in Practice -julkistustilaisuus
Torstaina 24.11. klo 18:30 alkaen
Manillan Vanha Viinatehdas, Itäinen Rantakatu 64, Turku
Ikäraja 18, vapaa pääsy

NEW PERFORMANCE TURKU BIENNALE

5.-10.9.2023, TURKU

New Performance Turku käynnistää uuden aikakauden ja lanseeraa New Performance Turku Biennalen, jonka ensimmäinen toteutus nähdään Turussa syyskuussa 2023.