Diana Soria Hernández: Devil’s Flower
Sunnuntai 5.9. 12:00-16:00
Osoite:
Ruissalon Kasvitieteellinen Puutarha (Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku)
Huomioithan, että Kasvitieteellisen puutarhaan on sisäänpääsymaksu, joka maksetaan puutarhan vastaanottoon. Festivaali on kuitenkin lunastanut rajallisen määrän yhteisölippuja, jotta kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus tulla seuraamaan teosta.
Varaa ilmainen lippu täältä!
Lipun voi käyttää milloin vain sunnuntaina 5.9. 12:00-16:00 välisenä aikana sen hetkisten kokoontumisrajoitusten mukaan.
Voit joutua odottamaan hetken päästäksesi sisään.
Käyttämättömien lippujen arvo lahjoitetaan Ruissalon Kasvitieteelliselle Puutarhalle.
Tämän hetkisten rajoitusten mukaan voimme ottaa sisälle 10 henkilöä kerrallaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti ja osallistujien tulee välttää lähikontaktia sisätiloissa. Saavuthan paikalle vain terveenä.
Saapuminen omalla kyydillä tai esimerkiksi Föli Bussilla numero 8. Aikataulut osoitteessa https://reittiopas.foli.fi/
Suosittelemme vahvasti kaikille tapahtumissamme käyville kasvomaskin käyttöä.
*
Unikot kasvavat kesäisin villeinä Euroopan pelloilla. Ne toistuvat usein kuvina modernissa taiteessa ja muotoilussa, mutta toisilla mantereilla ne ovat pelättyjä, kontrolloituja ja niiden kasvattaminen on kiellettyä. Devil’s Flower on paikkasidonnainen performanssi, joka perustuu klassiseen Marimekko-kuosiin.
TEOKSESSA KUULTAVA ÄÄNIRAITA:
Teksti: La flor del diablo, a Podcast from Radio Ambulante NPR
Käännös espanjasta suomeksi: Raita María Mäki
Ääni/lukija: Katriina Kettunen ja Moritz Cartheuse
Diana Soria Hernándes (s. 1983, Meksiko) on kuvataiteilija, jonka taiteen tekemisen keskeisinä välineinä ovat performanssi, elävät installaatiot ja piirrostekniikat. Hänen praktiikassaan keskeistä on hegemonisten rakenteiden vastustaminen fyysisillä ja kehollisilla mittakaavoilla. Hän on opiskellut kuvataidetta (BA) ENPEG La Esmeralda -yliopistossa Mexico Cityssa sekä taidegrafiikkaa (MFA) Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Live Art and Performance Studies -koulutusohjelmassa (MA). Hänen töitään on esitetty kansainvälisesti näyttelyissä ja festivaaleilla. Hänen taiteellinen työskentelynsä sisältää myös itse toteutettuja tapahtumia, joiden tavoitteena on kontekstualisoida ja laajentaa käsityksiä Latinalaisesta Amerikasta Suomessa. Hän on työskennellyt Koneen Säätiön rahoituksella (2019-2020, 2017) sekä Suomen Kulttuurirahaston tukemana (2018) sekä kansainvälisessä residenssissä (La Chambre Blanch by CALQ and FONCA, 2020).