Search and Hit Enter

Lotta Petronella & Gabriela Ariana (FI/CH/FI)

Lotta Petronella & Gabriela Ariana: Peeling an Onion 

Sunnuntai 10.9. klo 16:00
Teospaikka:  Elävän kulttuurin Koroinen ry / Kahvila Koroinen, Koroistentie 2, 20380 Turku (Käyntiosoite Catilluksentie)
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot sivun alaosassa

Kesto: 3 h (16:00-19:00) 
Esityskieli englanti

Esitykseen osallistuminen edellyttää ennakkopaikan varaamista. Varaukset täältä.

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa postitse ennen tapahtumaa. Teos perustuu osallistavuuteen ja jakamiseen.

Peeling an Onion on kollektiivinen ja intiimi tila unelmoinnille, jakamiselle ja valitukselle. Sipulit auttavat meitä itkemään, päästämään irti, rukoilemaan. Sipulia on käytetty tuhansien vuosien ajan ruokana, lääkkeenä ja suojana. Sipuli-sanan etymologia one – unity (yksi – yhteys) viittaa sipulin kerroksiin osana jotain suurempaa.

Peeling an onion (“sipulin kuoriminen”) on sipuleihin ja yhteisöllisen suremisen tapoihin, eleihin ja laulamiseen paneutuva kokoontuminen. Suru on myös vastarinnan ja ravitsemisen muoto. Osallistujat kutsutaan pöydän ääreen kuorimaan, laulamaan ja jakamaan.

Lotta Petronella on elokuvantekijä, taiteilija ja kuraattori. Hän on yksi CAA Contemporary Art Archipelagon perustajista ja on työskennellyt saarilla ja saarien kanssa lähes kahden vuosikymmenen ajan. Hän toimii Seilin saarella työskentelevän monitaiteisen Själö Poeisis -ryhmän vetäjänä. Elokuvien tekemisen lisäksi Petronella on rohdosten valmistaja.

Gabriela Ariana on chileläinen performanssitaiteilija, kouluttaja ja perinteenkantaja. Gabriela työskentelee tanssin, äänen, rummutuksen, tanssin ja unien kanssa. Hänellä on maalähtöinen elämänkatsomus, ja on on kehittänyt ekosomaattista liikekieltä jo kahden vuosikymmenen ajan. Gabrielan koulutustausta on koreografiassa ja tanssissa, ja hän on työskennellyt Etelä-Amerikassa ja Euroopassa postmodernin ja tanssin parissa. Hänen työtään tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Espoon kaupunki.

Taiteilijat toteuttavat yhdessä podcastia Little Screams and School of Questions.

Saapumis- ja saavutettavuustiedot

Käytännön info ja saapumisohjeet

Koroistentie 2, 20380 Turku (Käyntiosoite Catilluksentie) 

https://www.koroinen.info/yhteystiedot.php#txt

Saavutettavuus

Kulku Koroisten kahvilaan ei ole esteetön, ulko-ovien edessä on portaat. Tiloista ei löydy esteetöntä wc-tilaa. Tiloissa kaksi sukupuolineutraalia wc:tä.

Lisätiedot:
lotta@newperformance.fi