Search and Hit Enter

Jean Lukkarinen (FI)

Jean Lukkarinen: Turun kadut sateenkaarihistorian silmin

Perjantaina 8.9. klo 15
Kesto: 1h 15min
Kierroksen kieli on englanti.
Kierros alkaa: Rautatientorin puisto, Rautatientori 20100 Turku
Kierros loppuu: Kauppatori Turku, 20100 Turku

Esitykseen on mahdollista varata paikka, mutta paikkoja on tarjolla myös esityspaikalla 15 minuuttia ennen teoksen alkua. Ennakkovaraukset täältä.
Saapumis- ja saavutettavuustiedot päivitetään sivun alalaitaan

Miten julkinen tila on vaikuttanut sateenkaari-ihmisten toimintaan ja järjestäytymiseen? Millä tavoin tiloja on otettu haltuun sateenkaarihistoriassa? Missä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat viettäneet Turussa aikaa 1900- ja 2000-lukujen aikana?

Turun kadut sateenkaarihistorian silmin -kävelykierros vie kulkijansa tutustumaan Turun keskustan sateenkaarihistoriallisiin kohteisiin teemoihin perehtyneen oppaan kanssa. Kierros herättää pohtimaan julkisen tilan asettamia rajoja ja mahdollisuuksia marginaaliryhmiin kuuluville ihmisille, ja tekee näkyväksi Turun kaupunkitilaan kätkeytyvät sateenkaarihistorialliset tarinat. 

Jean Lukkarinen on kulttuurihistorian väitöskirjatutkija Turun yliopistossa. Hän on tutkinut sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historiaa ja perehtyy suomalaiseen transaktivismiin väitöskirjatutkimuksessaan. Jeanilla on myös kokemusta työskentelystä yhteistyössä museoiden kanssa queer-teemaisissa projekteissa ja hän on vetänyt myös queer-kierroksia aiemmin Helsingissä. Jean on Sateenkaarihistorian ystävät ry:n hallituksen jäsen ja Seta ry:n kokemuskouluttaja.

Saapumis- ja saavutettavuustiedot

Esitys on performanssiluento ja kävelykierros, joka edellyttää liikkumista kaupungissa yhdessä ryhmän kanssa. Esityksen kieli on englanti.

Performanssiin on hyvä varautua sään mukaisella vaatetuksella.