Search and Hit Enter

Jamal Gerald (UK)

Jamal Gerald: You see…

Perjantaina 8.9. klo 14-18
Lauantaina 9.9.klo 12-16
Sunnuntaina 10.9. klo 12-16
Esityspaikka: Titanik-galleria, Itäinen Rantakatu 8, 20700 Turku
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot sivun alalaidassa

Kesto: 30min

Teos on yhdelle osallistujalle kerrallaan, ja esitykseen osallistuminen edellyttää ennakkopaikan varaamista. Varaukset täältä.

”You see… on yhdelle katsojalle kerrallaan toteutettava esitys, joka on saanut innoituksensa etuoikeuksista ja siihen liittyvistä keskusteluista. Olen kokenut keskusteluja, jotka ovat olleet luonteeltaan mukavia, kuin myös tunnelmaltaan epämukaviakin keskusteluja. Halusin luoda turvallisen tilan, jossa ihmiset voivat tuntea itsensä luottavaiseksi teoksen teemoja käsittelevien aiheiden äärellä. Teos innoittaa jatkamaan keskusteluja myös muiden kanssa. 

Esityksen aikana tulen kysymään osallistujalta muutamia kysymyksiä, jotka johtavat kortin valintaan. Kortit ovat aiheiltaan rotu, sukupuoli, luokka, seksuaalinen suuntautuminen, vammaisuus tai vammattomuus, ja uskonto.”

“Ajatuksia herättävä, varovasti ja hiljaa haastava teos”. – Alexander Kelly, Third Angel

Jamal Gerald (Leeds, UK) on taiteilija ja kirjoittaja. Hänen teoksissaan toistuvat keskustelevat, anteeksipyytelemättömät, provokatiiviset ja sosiaalisia kysymyksiä käsittelevät aiheet. Jamal Gerardin viimeaikaiset työt käsittelevät afrikkalaiseen diasporaan kuuluvia uskontoja queerin ja popkulttuurin näkökulmista. Hän tekee teoksia, joita haluaa itse nähdä, ottaen tilaa haltuun mustana queer-ihmisenä. Hän on Dudaanin (du-darn), Mustan syksyllä 2021 perustetun queer-yrityksen, taiteellinen johtaja. Dudaan toteuttaa Jamalin teoksia ja luo mahdollisuuksia, turvallisempia tiloja ja tukijärjestelmiä Pohjois-Englannin Mustille queer-taiteilijoille.

Jamal on tehnyt tutkimusta Montserratissa sekä Trinidad & Topagossa Arts Council Englannin tukemana. Hänen töitään on näytetty Kampnagelissa, SPILL Festival of Performancessa, Royal Courtissa, Battersea Arts Centressa ja Barbicanissa. Jamal on palkittu Jerwood Arts’ Live Work Fund Awardilla (2021), Another Route -fellowshipilla (2022) ja oli ehdolla Adopt a Playwright -palkinnon saajaksi (2023).

Saapumis- ja saavutettavuustiedot

Saapumisohjeet ja fyysinen saavutettavuus
Titanik sijaitsee katutasossa Itäisen Rantakadun varrella. Gallerian edustalla on yhdeksän senttimetriä katutasosta nouseva jalkakäytävä, jonka lähin ramppi sijaitsee Aurasillan risteyksessä, 70 metrin päässä gallerialta. Gallerian ulko-oven leveys on 90/155 cm ja sisäoven 81/163 cm. Ovia ei ole automatisoitu, ja ulko-ovi on raskas avata. Sisääntulossa on 6 cm korkea kynnys. Titanikin henkilökunta tarjoaa tarvittaessa apua galleriatilassa liikkumiseen.

Kielellinen saavutettavuus
Teos perustuu kahdenkeskiseen keskusteluun Jamalin ja osallistujan välillä. Keskustelukieli on englanti.

WC-tilat
Gallerian wc-tila on käytettävissä pyydettäessä, sen oviaukon leveys on 91 cm. Vessa on suhteellisen tilava. WC-istuimen viereisellä seinällä on tukitanko, ja vessassa on hälytinnaru.

Lisätietoja
Salla Karvonen, salla@newperformance.fi