Search and Hit Enter

Ana Matey & Isabel León / EXCHANGE LIVE ART (SP)

Ana Matey & Isabel León: The Score’s Party

Installaatio esillä keskiviikosta 6.9. sunnuntaihin 10.9., päivittäin klo 14-18
Performanssit osana installaatiota: torstaista sunnuntaihin, päivittäin klo 15:30 alkaen

Sijainti: Taiteen talo, mediahuone, A-rappu, 2. kerros, Nunnankatu 4, Turku
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot sivun alaosassa

Teos on pitkäkestoinen installaatio, mikä tarkoittaa, että yleisö voi vierailla teoksessa haluamanaan aikana teoksen aukioloaikoina, ja voi saapua ja poistua vapaasti.


EXCHANGE Live Art – eli taiteilijat Isabel León ja Ana Matey – esittävät kokonaisuuden THE SCORE’S PARTY, joka juhlistaa taiteilijoiden kymmenvuotista performatiivista projektia.

Isabel ja Ana toteuttavat monipäiväisen pitkäkestoisen performanssi-installaation, joka esittelee Exchange Live Art -projektissa toteutettuja performanssiscoreja. Installaatio ja siellä toteutettavat teot ja teokset muuttuvat ja kasvavat viikon aikana – myös yleisön osallistumisen myötä. Esityksellisiä scoreja* toteutetaan sekä installaatiotilassa että julkisessa tilassa. Myös yleisö kutsutaan osallistumaan näihin scoreihin ja tekoihin.

EXCHANGE Live art on Ana Mateyn ja Isabel Leónin taiteellinen ja tutkimuksellinen projekti. Se perustuu tutkimukseen kommunikaatiosta ja jaetuista luovista prosesseista, ja hyödyntää performanssitaidetta (Action Art) taiteellisena välineenä.

Vuonna 2012 perustettu esitystaiteellinen projekti vietti vuonna 2022 kymmenettä juhlavuottaan. Vuosikymmenen aikana projektin alla on toteutettu yli 30 erilaista tuotantoa, sisältäen residenssejä, taiteellisia laboratorioita, näyttelyitä ja esitystapahtumia, työpajoja ja keskusteluja.

Projektin kuluessa yli 60 taiteilijaa erilaisista taustoista, uransa vaiheista ja kansallisuuksista on osallistunut EXCHANGE Live Art -projektin toteutukseen – esimerkiksi Espanjasta, Norjasta, Kanadasta, Suomesta, Israelista, Tunisiasta, Kamerunista, Morokosta, Meksikosta ja Venezuelasta.


*Score-työskentelyllä tarkoitetaan performanssitaiteen perinteessä, Fluxus-liikkeessä ja tanssissa paljon käytettyä score-pohjaista työskentelyä, jossa kirjoitetaan toimintaohje, score, toteuttavalle teolle tai liikesarjalle. Score voi olla käytännöllinen tai runollinen. (Pilvi Porkola 2019: Performanssipedagogiikkaa yliopistokontekstissa? Yliopistopedagogiikka 2019, Vol. 26, nro 2, s. 76).

Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot

Esitystila sijaitsee Taiteen talon A-rapun 2. kerroksessa. Ulko-ovi on esteetön ja varustettu ovipumpulla. Talossa on tilavuudeltaan esteetön hissi, mutta hissin ovi on painava ja hissin painike on korkealla.

Taiteen talon saapumis- ja esteettömyystiedoista voi lukea lisää täältä: https://www.turku.fi/taiteen-talo/saavutettavuus

WC-tilat
Esteetön wc löytyy ensimmäisestä kerroksesta, wc on oikeakätinen. Muut wc-tilat löytyvät toisesta kerroksesta.

Yleisön osallistuminen ja kielellinen saavutettavuus
Installaatioteos sisältää paljon kirjoitettua tekstiä sekä videota. Teoksen kieli on englanti. Installaation yhteydessä tapahtuvat performanssit (esitysajat ilmoitetaan erikseen) ovat yleisöä osallistavia, mutta performansseja voi seurata myös vierestä itse osallistumatta.

Lisätietoja
Salla Karvonen, salla@newperformance.fi