Search and Hit Enter

Yasen Vasilev (BU)

Yasen Vasilev:  IMPOSSIBLE ACTIONS

Keskiviikkona 6.9. klo 18:00
Esityspaikka: Taiteen talo, Pääsali (toinen kerros), Nunnankatu 4, 20500 Turku
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot sivun alalaidassa

Kesto: n. 1h, sekä avoin lopetus
Esitykseen on mahdollista varata paikka, mutta paikkoja on tarjolla myös esityspaikalla 15 minuuttia ennen teoksen alkua. Ennakkovaraukset täältä.

IMPOSSIBLE ACTIONS on esiintyjäryhmän toteuttama kollektiivinen esitys. Esiintyjät adaptoivat lähtökohtana toimivan liikkeellisen soolon omaan kehoonsa ja tilanteeseensa ja luovat ja esittävät yksilölliset soolot yhdessä, yhtä aikaa ja samassa tilassa. Teos käsittelee globaalin ja paikallisuuden välistä dynamiikkaa esiintyjän kehossa, sekä niitä tapoja, joilla ympäröivä sosiopoliittinen todellisuus ja esiintyjän oma tausta vaikuttavat omaan ja jaettuun prosessiin. Tarkoituksena on myös tutkia tapoja, joilla esiintyjä omaksuu ja ottaa haltuun tilaa sekä konseptin sisällä että sen ulkopuolella.

Yasen Vasilev työskentelee kansainvälisesti nykytanssin kentällä, sekä dramaturgina että kriitikkona. Hän on opiskellut dramaturgiaa (BA, 2013) Sofian National Academy of Artsissa ja kansainvälistä viestintää (MA, 2016) Shangai Theatre Academyssa. Hänen tanssin politiikkaa käsittelevään taiteelliseen tutkimukseen perustuvaa NUTRICULA-konseptiaan on kehitetty ja esitetty eri puolilla maailmaa. IMPOSSIBLE ACTIONS, usean esiintyjän kollektiivinen performanssi on on esitetty ensimmäisen kerran vuonna 2021 Radar Sofian toimesta, jolloin voitti Sofian kaupungin vuosittaisen tanssiteospalkinnon. Vasilev kirjoittaa säännöllisesti Springback-julkaisuun ja toimii aktiivisesti työskentelyolosuhteiden edistäjänä.

NUTRICULA on kehitetty yhteistyössä taiteilija-tutkija Kwame Boafon kanssa.

IMPOSSIBLE ACTIONS kehitettiin residensseissä Taipei Artist Villagessa (Taiwan) ja La Calderassa (Espanja), ja tuotettiin vuonna 2021 Radar Sofian toimesta DNK – space for contemporary dance and performancessa Bulgarian kulttuuriministeriön tukemana.
Seuraavat versiot paikallisten esiintyjien kanssa on nähty Moving Body -festivaalilla (Varna, Bulgaria), CoFestivalilla (Ljubljana, Slovenia), DansiT/Rosendal teaterissa (Trondheim, Norja) ja Spazju Kreattivissa (Valletta, Malta). Teos palkittiin Sofian kaupungin toimesta vuonna 2021 ja oli ehdolla Bulgarian näyttelijäliiton IKAR Awards -palkinnon saajaksi 2022.

Yhteistyössä Läntinen tanssin aluekeskus
Toteutettu Turku2029-säätiön tuella.

Esiintyjät:

Salla Talvikki Nieminen
Heidi Horila
Rebecca Laube-Pohto
Laura Jantunen
Lehmus Murtomaa
Sonja Karolina Aaltonen
Valtteri Haliseva
Evgeny Kostyukov
Veera Alaverronen
Matilda Helena Lindström
Antti Seppänen
Tashi Iwaoka

Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot

Esitystila sijaitsee Taiteen talon A-rapun 2. kerroksessa. Ulko-ovi on esteetön ja varustettu ovipumpulla. Talossa on tilavuudeltaan esteetön hissi, mutta hissin ovi on painava ja hissin painike on korkealla.

Taiteen talon saapumis- ja esteettömyystiedoista voi lukea lisää täältä: https://www.turku.fi/taiteen-talo/saavutettavuus

WC-tilat

Esteetön wc löytyy ensimmäisestä kerroksesta, wc on oikeakätinen. Muut wc-tilat löytyvät toisesta kerroksesta.

Yleisön osallistuminen ja kielellinen saavutettavuus

Esityksessä on istumakatsomo jossa mahdollista istua tuoleilla ja lattialla. Esitys perustuu liikkeeseen ja on sanaton.

Esityksessä on avoin lopetus, jossa yleisö voi jäädä oleskelemaan tilaan ja ottaa kontaktia esiintyjiin.

Lisätietoja
Salla Karvonen, salla@newperformance.fi