Search and Hit Enter

Tuuli Vahtola & Iida Hägglund (FI)

Tuuli Vahtola & Iida Hägglund: Here, there, somewhere

Torstaina 7.9. at 19:00
Perjantaina 8.9. at 18:00
Lauantaina 9.9. at 19:15
Esityspaikka: Jokistudio, Manilla, Itäinen Rantakatu 64b, 20810 Turku
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot sivun alalaidassa

Kesto: 1h
Esitykseen on mahdollista varata paikka, mutta paikkoja on tarjolla myös esityspaikalla 15 minuuttia ennen teoksen alkua. Ennakkovaraukset täältä.

Here, there, somewhere on esitys, joka tarkastelee huomiota ja suuntautumista asettamalla vierekkäin äänikuunnelman ja tilaan asettuvan esityksen. Yleisön jäsenet kutsutaan kuuntelemaan ja katsomaan samanaikaisesti, kun esityksen kaksi maailmaa avautuvat, kun ne törmäävät ja ajautuvat erilleen, kuinka ne sekoittuvat ja häiritsevät toisiaan. Here, there, somewhere haluaa hämmentää kaksijakoista ajatusta yksityisestä ja julkisesta, sanoista ja liikkeestä, nähdystä ja tunnetusta. Se hiipii nurkissa ja läpi hautausmaan, unien ja pilvien.

Projekti on tanssi- ja esitystaitelija Tuuli Vahtolan aloittama ja se on toteutettu yhteistyössä äänisuunnittelija-säveltäjä Iida Hägglundin kanssa.

listening, drifting, attention, private space, shared space, boundaries, vision, association, connect, disconnect

Tuuli Vahtola (she/her) on Helsingissä asuva tanssi- ja esitystaiteilija. Hän työskentelee yksin sekä yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa eri rooleissa: esiintyjänä, koreografina, dramaturgisena keskusteluapuna. Taiteellisessa työssään Tuulia vetävät puoleensa intiimiyden ja kosketuksen kysymykset, sekä kielen ruumiillisuus. Vuodesta 2018 Tuuli on ollut osa kahdentoista taiteilijan muodostamaa Prekaarit Praktiikat-ryhmää, jonka työskentely keskittyy taiteelliseen vaihtoon.

Tuuli valmistui Tukholman Taideyliopistosta vuonna 2017 (BA in Dance Performance). Taiteellisen työn ohella Tuuli suorittaa parhaillaan sukupuolentutkimuksen maisteriopintoja Tampereen Yliopistossa.

Iida Hägglund (s.1991) on helsinkiläinen freelance-äänisuunnittelija, äänitaiteilija, säveltäjä, muusikko, kirjoittaja ja esiintyjä. Hän on opiskellut musiikkia ja elokuvaäänisuunnittelua Skotlannissa Glasgow School of Art:ssa. Keväällä 2023 hän valmistuu Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta Teatteritaiteen maisteriksi äänisuunnittelun koulutusohjelmasta. Hägglundin musiikkia ja äänisuunnittelua on kuultu muun muassa Blaue Fraun sekä ruotsalaisen The Name Is O kollektiivien produktioissa, Yle Radio 1:llä ja Areenassa, Suomen Kansallisteatterissa, Hangö Teaterträff:llä, Tampereen Teatterikesässä, Underwire, Edinburgh International ja Raindance -elokuvafestivaaleilla sekä Tero Saarinen Companylla. Hägglund on töissään kiinnostunut feministisistä praktiikoista ja teemoista sekä prosessilähtöisyydestä. Hän tutkii töissään mitä feministinen musiikin säveltäminen ja äänisuunnittelu voivat olla. 

Saapumis- ja saavutettavuustiedot

Saapumis- ja esteettömyystiedot

Jokistudio on Tehdas Teatterin hallinnoima esitystila joka sijaitsee Manillan sisäpihalla. Manillan sisäpihalla (Itäinen Rantakatu 64 B) on pysäköintiä varten invapaikka. 

Lisätietoja saapumisesta ja saavuttettavuudesta löytyy Tehdasteatterin nettisivuilta: ​​https://www.tehdasteatteri.fi/saavutettavuus/

Jokistudioon on esteetön kulku tavarahissin kautta. 

Kielellinen saavutettavuus

Esitys perustuu kuunnelmaan (kuunnellaan kuulokkeista) ja liikkeeseen. Esityksen kieli on englanti.


Lisätietoja
Salla Karvonen, salla@newperformance.fi