Search and Hit Enter

Suvi Tuominen (FI)

Suvi Tuominen: Tuleva menneisyys Linnaniemessä 

Perjantaina 8.9. klo 18:00
Lauantaina 9.9. klo 16:00
Esityspaikka: Turun satama, Tallink Siljan terminaali, Linnankatu 91, 20100 Turku
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot päivitetään sivun alaosaan.

Kesto: 1h
Kieli: Englanti
Esitykseen on mahdollista varata paikka, mutta paikkoja on tarjolla myös esityspaikalla 15 minuuttia ennen teoksen alkua. Ennakkovaraukset täältä.

Tuleva menneisyys Linnaniemessä on performanssi, joka keskustelee Linnaniemen alueelle vuonna 2030 avattavan Historian ja tulevaisuuden museon ja siihen liittyvän aluekehittämishankkeen kanssa. 

Performanssi koostuu kolmesta palasta: esitystapahtumista Silja Linen terminaalin matkustajaputkessa, fiktiivisestä museo SoMe:sta ja osallistumisesta museon arkkitehtuurikilpailuun.

Suvi Tuominen on seurannut museohankkeen edistymistä ja osallistunut siihen liittyviin tutkijoille suunnattuihin yhteiskehittämistyöpajoihin. Performanssin eri osa-alueet kyseenalaistavat ajattelun asentoa, jossa menneisyys nähdään muuntautuvan tulevaisuudeksi. 

Suvi Tuominen on esitystaiteilija ja arkeologi. Hänen taiteellinen ajattelunsa sukeltaa kulttuuriperintötutkimuksen, maailmasuhteiden ja esittämisen kerroksiin. Suvi yrittää teoksillaan luoda monimutkaisia todellisuusrakennelmia, jotka tähtäävät alitajunnan virtoihin. 

Suvi on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopiston Live Art and Performance Studies -ohjelmasta, tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta ja arkeologiksi Helsingin yliopistosta. Suvi on osa Mean Time Between Failures -esitystaidekokonaisuutta, jolle on myönnetty Koneen Säätiön kaksivuotinen apuraha vuosille 2023-2025.

Saapumis- ja saavutettavuustiedot

Yleisön kokoontumispaikka sijaitsee Silja Linen terminaalissa, toisessa kerroksessa ennen lipuntarkastusportteja (vasemmalla puolella).
Esteetön kulku toiseen kerrokseen tapahtuu pääaulan hissiä käyttäen.

WC-tilat löytyvät terminaalin ensimmäisestä kerroksesta (sukupuolitetut wc-tilat). Inva-WC sijaitsee terminaalin toisessa kerroksessa.

Lisätiedot:
Lotta Valtanen, lotta@newperformance.fi