Search and Hit Enter

Stefanía Ólafsdóttir (IS/FI)

Stefanía Ólafsdóttir: Dear Biodaddy,

Torstaina 7.9. klo 20:15
Esityspaikka: Vanha Viinatehdas, Manilla, Itäinen Rantakatu 64b, 20810 Turku
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot sivun alaosassa

Kesto: 60-90min
Esitykseen on mahdollista varata paikka, mutta paikkoja on tarjolla myös esityspaikalla 15 minuuttia ennen teoksen alkua. Ennakkovaraukset täältä.

Dear Biodaddy, haastaa hedelmöityshoitoihin (Assisted Reproductive Technologies (ART)) liittyvää mutkikkuutta, niiden väkivaltaista historiaa ja odottamattomia seurauksia, erityisesti Skandinavian kontekstissa. Itse teknolapsena (syntynyt keinohedelmöityksen tuloksena) taiteilija on sotkeentunut näiden käytäntöjen biopoliittisiin todellisuuksiin ja tuottaa esitystilan, jossa kohdata ja syleillä perheeseen liittyviä paradokseja. Teos on kutsu uusiin sukulaisuuksiin, jotka etsivät määrittelyjä siihen, ketä ja miten rakastaa.

Teos on performanssiluento, joka lahoaa ekoseksuaalisten utopioiden etsimiseen, pyhiinvaeltaa hedelmöittämään maapallon saaria, etsii vaihtoehtoisia tapoja rakentaa yhteisöjä ja koteja ihmisyyden ulkopuolisessa maailmassa. 

Stefanía Ólafsdóttir on monialainen taiteilija, joka työskentelyn lähtökohtana on vesi elementtinä. Työskentely sukeltaa kehon nesteiden ja biopolitiikan materiaalisiin ja poliittisiin ulottuvuuksiin. Olafsdottir näkee tulevaisuuden, jossa meidän täytyy radikaalisti uudelleenajatella suhdettamme luontoon ja läsnäoloamme murtuvassa ekosysteemissä. Hyödyntäen puhepohjaista näyttämöesitystä ja maahan suuntautuvia tutkimusmatkoja, Olafsdottir haluaa leikkiä epävarman tulevaisuuden kanssa, kuvitellen ja unelmoiden uusista mahdollisuuksista, uusista sukulaisuuksista.

“Taiteellisen praktiikkani haltuunoton keskiössä on xenofeministinen ajattelu, posthumanistinen unelmointi ja queer-kuvittelu samalla kun uppoudun omaan historiaani (herstory) ja tutkin lisääntymiseen ja hedelmöityksiin liittyvää, omankin olemassaoloni mahdollistanutta toimintaa.”

Dear Biodaddy, on Olafsdottirin opinnäytetyön taiteellinen osa.
Yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu.

Saapumis- ja esteettömyystiedot

Manillan sisäpihalle voi parkkeerata maksutta liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella varustetulla ajoneuvolla. Viinatehtaalle pääsee heti Manillan sisäpihalle tullessa vasemman puoleisesta ovesta ja esitystilaan kuljetaan loivaa luiskaa pitkin.

Manillan Vanhalle Viinatehtaalle pääsee pyörätuolilla ja tiloissa on esteetön WC. Kaikki Viinatehtaan WC-tilat ovat sukupuolineutraaleja.

Esityksen kieli on englanti.

Lisätiedot:
Salla Karvonen, salla@newperformance.fi