Search and Hit Enter

Dash Che (FI/RU/USA)

Dash Che: M*otherland: stack of rules and a big collective feeling

Torstaina 7.9. klo 17:00
Sunnuntaina 10.9. klo 12:00
Sijainti: Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Kupittaankatu 2, 20520 Turku
Saapumisohjeet ja saavutettavuustiedot päivitetään sivun alaosaan.

Kesto: 1h 
Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia. 
Esitykseen on mahdollista varata paikka, mutta paikkoja on tarjolla myös esityspaikalla 15 minuuttia ennen teoksen alkua. Ennakkovaraukset täältä.

90-luvun jälkineuvostoajan lapsena, Dash vietti lapsuutensa kiipeillen hylätyillä rakennustyömailla. Neuvostoliiton jälkeisen teollisuuskaupungin leikkipaikat olivat metallia ja puuta, rosoisia, pirstaleisia ja kovia, vaarallisia ja jännittäviä. Aikuisena Dash on vieraillut ja tutustunut useisiin leikkipuistoihin, sovitellut kehoaan keinuihin, liukumäkiin ja karuselleihin, aistien mitä kehossa tapahtui osana leikkimiseen tarkoitettuja rakenteita. Dash lähestyy suomalaista leikkipuistoa kysymyksellä: miten leikkipaikat vaikuttavat ja muokkaavat sitä käyttäviä kehoja? Löytyykö leikkipuiston ja patrioottisen kehon väliltä yhteys? Teoksessaan Dash liikkuu kahden Turussa sijaitsevan leikkipuiston, Seikkailupuiston ja Liikennepuiston maisemissa. Leikkivä keho pysyy valppaana, sovittaa itsensä rakenteisiin ja toimintoihin, seuraa sääntöjä, rikkoo sääntöjä, kyllästyy, ottaa tauon, valitsee tietyn asennon. Teos on unelmanomainen ja fiktiivinen lopputulos lähes vuoden kestäneestä, leikkipuistoja ja patriotismia käsittelevästä taiteellisesta tutkimuksesta.

Dash Che on queer, venäläis-amerikkalainen, parhaillaan Suomessa asuva tanssija, esiintyjä, opettaja ja taiteilija. Taiteellisissa prosessseissaan Dash intoutuu affektiivisesta ajattelusta ja jaetusta tekemisestä. Dash on työskennellyt patrioottisen kehollisuuden teeman parissa viimeisen vuoden ajan. Hän tutkii kysymyksiä vierasmaalaisuudesta, tarpeesta kuulua johonkin sekä inkluusiota ja ekskluusiota kehojen ja objektien koreografioinnin keinoin. Hän työskentelee mm. installaatioiden, valmisesineiden ja työpajojen muodossa. Dashin teokset liikkuvat oudon, hienovaraisen, humoristisen, aggressiivisen, riskaabelin ja abstraktin rajamailla. Hänellä on vahva tausta DIY-kulttuurin ja LGBTQ-aktivismin parissa.

Dash on osana taitellista työparia, Mean Time Between Failuresia, yhdessä taiteilijan ja arkeologin Suvi Tuomisen kanssa. Mean Time Between Failures aloittaa parhaillaan kaksivuotista taiteellista tutkimusta What Would Skomorokh Do?! Koneen säätiön tuella. Dash on taiteen maisteri Taideyliopiston Live Art and Performance Studies -ohjelmasta.

Website:
www.dashche.com 

instagram: 

@dash_che_art 
@meantimebtweenfailures 


Saapumis- ja esteettömyystiedot

Seikkailupuiston esteettömyystiedot https://www.turku.fi/seikkailupuisto/info/esteettomyys
Seikkailupuiston saavutettavuusseloste  https://www.turku.fi/saavutettavuusseloste

Lisätiedot:
Lotta Valtanen, lotta@newperformance.fi