Search and Hit Enter

OPEN CALL: Ammattitaiteilijoita IMPOSSIBLE ACTIONS -teokseen

Photo: Rosendal / Arne Hauge

New Performance Turku Biennale ja Yasen Vasilev kutsuvat Turussa työskenteleviä taiteilijoita osallistumaan IMPOSSIBLE ACTIONS -teokseen ja sitä edeltävään INTRODUCTION TO NUTRICULA -työpajaan. Työpaja ja kollektiivinen esitys perustuvat seitsemän vuoden aikana kehitettyyn liikkeellisen tutkimuksen praktiikkaan. Teosprojekti on osana New Performance Turku Biennalen vuoden 2023 ohjelmistoa.

Aikataulu ja tiedot:

  • Ajankohdat:
    • Johdantoworkshop ja työskentelyprosessi 7.-9.6.2023 (Turku / Läntinen tanssin aluekeskuksen studio, Manilla)
    • Työskentely sisältää harjoitusprosessin ja työskentelyn (3 päivää), valmistelun päivää ennen esitystä ja esittämisen (yksi esitys) New Performance Turku Biennalen aikana 5.-10.9.2023
  • Maksimissaan 12 osallistujaa valitaan mukaan
  • Työpaja soveltuu ammattilaisille, esim. tanssijoille, esiintyjille, näyttelijöille, dramaturgeille, mutta on avoinna myös henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa näyttämökokemusta
  • Työpaja sisältää liikkellisiä harjoituksia, kriittisiä keskusteluja, luovaa kirjoittamista ja johdannon/struktuurin esityksen pohjana olevaan fyysiseen sooloon
  • Valituille osallistujille ja esiintyjille korvataan 850 € suuruinen palkkio
  • Työpajan ja työskentelyn kieli on englanti

NUTRICULA-työpaja vie esiintyjät sarjaan tekoja, jotka testaavat ja uudelleenkuvittelevat kehon liikkeiden toimintoja ja rajoituksi  ja purkavat tiedostettuja ja tiedostamattomia liikkumisen tapoja. Työskentelyn tarkoituksena on vapauttaa kehon liikkeet niihin yhdistetyistä merkityksistä. NUTRICULA on kehitetty vuonna 2015 Shanghaissa yhteistyössä ghanalaisen tutkijan ja performanssitaiteilija Philip Kwame Boafon kanssa.

IMPOSSIBLE ACTIONS on esiintyjäryhmän toteuttama kollektiivinen esitys. Esiintyjät adaptoivat lähtökohtana toimivan liikkeellisen soolon omaan kehoonsa ja tilanteeseensa ja luovat ja esittävät yksilölliset soolot yhdessä, yhtä aikaa ja samassa tilassa. Teos käsittelee globaalin ja paikallisuuden välistä dynamiikkaa esiintyjän kehossa, sekä niitä tapoja, joilla ympäröivä sosiopoliittinen todellisuus ja esiintyjän oma tausta vaikuttavat omaan ja jaettuun prosessiin. Tarkoituksena on myös tutkia tapoja, joilla esiintyjä omaksuu ja ottaa haltuun tilaa sekä konseptin sisällä että sen ulkopuolella.

Workshopiin voivat hakea taiteen ammattilaiset kuten tanssijat, esiintyjät ja näyttelijät, mutta myös tekijät, joilla ei ole aikaisempaa esiintymiskokemusta, voivat hakea mukaan. Prosessi sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan liikkeelliseen työskentelymetodiin ja työstää omaa versiotaan soolosta, mutta jotka ovat myös kiinnostuneita ryhmätyöskentelyn dynamiikasta ja horisontaaliseen työskentelyprosessiin osallistumisesta.

Täytä hakulomake täällä (haku- ja työskentelykieli on englanti):
https://forms.gle/8aaoGpJoHYZGsba46

Hae mukaan viimeistään 17.5.2023

Taiteilijasta ja teoksesta

Yasen Vasilev työskentelee kansainvälisesti nykytanssin kentällä, sekä dramaturgina että kriitikkona. Hän on opiskellut dramaturgiaa (BA, 2013) Sofian National Academy of Artsissa ja kansainvälistä viestintää (MA, 2016) Shangai Theatre Academyssa. Hänen tanssin politiikkaa käsittelevään taiteelliseen tutkimukseen perustuvaa NUTRICULA-konseptiaan on kehitetty ja esitetty eri puolilla maailmaa. IMPOSSIBLE ACTIONS, usean esiintyjän kollektiivinen performanssi on on esitetty ensimmäisen kerran vuonna 2021 Radar Sofian toimesta, jolloin voitti Sofian kaupungin vuosittaisen tanssiteospalkinnon. Vasilev kirjoittaa säännöllisesti Springback-julkaisuun ja toimii aktiivisesti työskentelyolosuhteiden edistäjänä.

IMPOSSIBLE ACTIONS kehitettiin residensseissä Taipei Artist Villagessa (Taiwan) ja La Calderassa (Espanja), ja tuotettiin vuonna 2021 Radar Sofian toimesta DNK – space for contemporary dance and performancessa Bulgarian kulttuuriministeriön tukemana. Seuraavat versiot paikallisten esiintyjien kanssa on nähty Moving Body -festivaalilla (Varna, Bulgaria), CoFestivalilla (Ljubljana, Slovenia), DansiT/Rosendal teaterissa (Trondheim, Norja) ja Spazju Kreattivissa (Valletta, Malta). Teos palkittiin Sofian kaupungin toimesta vuonna 2021 ja oli ehdolla Bulgarian näyttelijäliiton IKAR Awards -palkinnon saajaksi 2022.