Search and Hit Enter

OPEN CALL: FRESH START-ohjelma tuoreille performanssitaiteilijoille

Tomasz Szrama: Forward! New Performance Turku Festival 2021. Photo: Jussi Virkkumaa

OPEN CALL: FRESH START – haku nouseville performanssi- ja esitystaiteilijoille
New Performance Turku Biennale
Hakuaika 24.5.-12.6.2022

New Performance Turun FRESH START -ohjelma tarjoaa työskentely- ja kansainvälistymismahdollisuuksia Suomessa työskenteleville, nouseville performanssi- ja esitystaiteilijoille. FRESH START on alle 10 vuotta performanssitaiteen alalla työskennelleille taiteilijoille suunnattu ohjelma taiteellisten teosprosessien jalostamiseksi ja uusien, kiinnostavien taiteilijoiden esittelemiseksi. Tavoitteena on edistää ja tukea tekijän taiteellista työskentelyprosessia ja kansainvälistymistä tilanteessa, jossa oman taiteellisen uran ja verkostojen edistäminen tai käynnistäminen on ollut haastavaa tai mahdotonta. 

Hankkeeseen valitaan avoimen haun perusteella neljä taiteilijaa, joista jokainen toteuttaa taiteellisen työskentelyprosessin vuoden 2022 aikana ja esiintyy New Performance Turku Biennalessa vuonna 2023

FRESH START -ohjelmaan sisältyy:

  • itsenäisen työskentelyn ja valmistelun jakso
  • etänä tapahtuvat mentorointi- ja sparraustapaamiset  
  • työskentelyvierailut Turussa, esityspaikan valinta New Performance Turku Biennalessa syyskuussa 2023 tapahtuvaa teosta varten ja yhteistyö esityspaikan kanssa

Jokainen osallistuva taiteilija saa yksilöllistä mentorointia kotimaisten ja kansainvälisten pitkän linjan taiteilija- ja kuraattorimentoreiden kanssa. Mentorointi- ja sparrausprosessit räätälöidään tarkasti mukaan valittavien taiteilijoiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Työskentelyprosessi sijoittuu osa-aikaisena syys-, loka- ja marraskuulle.

Työskentelyprosessista ja esiintymisestä maksetaan taiteilijalle palkkana yhteensä 2800 €. Lisäksi korvataan matka- ja majoituskulut Turussa tapahtuvien tapaamisten ja lyhyiden työskentelyjaksojen osalta. Teoksen valmistamista varten neuvotellaan lisäksi materiaalibudjetti.

New Performance Turku on pilotoinut FRESH-ohjelmaa nouseville performanssitaiteilijoille vuodesta 2018 lähtien. Nyt FRESH START -projektiksi jalostuva konsepti laajenee myös taiteilijoiden kansainvälistymispolkujen tukemiseen ja kansainvälisiin mentorointiprosesseihin.

Hakuun voit osallistua, jos:

– olet Suomessa toimiva performanssi- tai esitystaiteilija tai performanssi- ja esitystaiteen pariin siirtymässä oleva taiteilija
– olet työskennellyt performanssitaiteen parissa alle 10 vuotta
– haluat ja pystyt sitoutumaan dialogiseen ja kollegiaaliseen teoksen valmisteluprosessiin ja omaan itsenäiseen työskentelyprosessiin kesän ja syksyn 2022 aikana
 – olet rakentamassa täysin uutta esitystä ja haluat esittää sen New Performance Turku Biennalen ohjelmistossa syyskuussa 2023 (4.-10.9.2023 välisenä aikana)

Hakukieli on englanti. Ohjelmaan haetaan esitysidealla, CV:llä ja portfoliolla. Lähetä esitysidea, CV ja portfiolio yhtenä pdf-tiedostona viimeistään 12.6. klo 23:59 osoitteeseen anni@newperformance.fi. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka toteutetaan 21.-22.6.2022 Zoom-haastatteluina. Haastattelukutsut lähetetään 17.6.2022. Valinnoista vastaa New Performance Turku Biennalen kuraattori- ja tuotantotiimi.

FRESH START -ohjelmaa tukee Taiteen edistämiskeskus.