Search and Hit Enter

OPEN CALL: festivaalin kirjoittajaryhmä

Photo: Jussi Virkkumaa

Kiinnostaako sinua kirjoittaa performanssi- ja esitystaiteesta? New Performance Turku Festivalin kirjoittajaryhmä tekee paluun!

Kirjoittajaryhmän tarkoituksena on avata performanssitaidetta yleisölle kirjoittajien omista näkökulmista. Sinun ei tarvitse olla nykytaiteen tai kirjoittamisen asiantuntija osallistuaksesi. Ryhmän ohjaus toteutuu suomeksi ja englanniksi ja tekstit saa kirjoittaa haluamallaan kielellä.

Festivaalin aikana taideteoksista kirjoitetaan vapaan tyylilajin tekstejä, joissa yhdistyvät teosten herättämät ensivaikutelmat, tuntemukset ja pohdinnat. Voit esimerkiksi kuvailla mikä teoksessa inspiroi, ihmetytti, vaikutti, tai muuten vain kosketti. Tekstit voivat olla nopeita reaktioita ja painottua esitystilanteeseen, tai jos satut tuntemaan esitysten aiheita tai taiteilijan tuotantoa ennalta, voit pohtia teosta myös laajemmassa yhteydessä. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole kirjoittaa teoksista kritiikkejä tai pitkiä esseitä.

Mukaan valittujen kirjoittajien tekstejä julkaistaan festivaalin aikana
nettisivuilla osoitteessa newperformance.fi. Kirjoittajat voivat luonnollisesti myös käyttää tekstejä omissa portfolioissaan tai vastaavilla alustoilla.

Mukaan valittujen kirjoittajien ryhmän tapaaminen toteutetaan maanantaina 31.8.2021 klo 18, etänä. Viimeinen hakupäivä on sunnuntaina 8.8.2021. Hakemuksen voi jättää tällä lomakkeella.

Kirjoittajaryhmän vetäjänä toimii runoilija, FM, Virpi Vairinen. Hän on tehnyt useita yhteisteoksia eri alojen taiteilijoiden kanssa ja  on opettanut taideteoksista kirjoittamista myös Turun yliopistossa. Hän on julkaissut neljä runokokoelmaa ja on parhaillaan YLE:n Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana.