Search and Hit Enter

OPEN CALL: Esiintyjiä Diego Bianchin teokseen Rewinding (hakua pidennetty 6.6.2023 asti)

Photo: Diego Bianchi

Huom! Hakuaikaa on pidennetty 6.6.2023 asti.
Kaikkia hakijoita on tiedotettu hakuajan pidennyksestä ja kaikki aikaisemmat hakemukset otetaan huomioon haussa.

New Performance Turku Biennale ja taiteilija Diego Bianchi etsivät esiintyjiä teokseen Rewinding. Esitys kutsuu eri-ikäisiä, eri sukupuolia, erilaisista lähtökohdista, taustoista ja kulttuureista tulevia, kuten myös opiskelijoita tai taiteilijoita hakemaan osaksi teoksen toteutusta. 6-9 esiintyjää valitaan mukaan syyskuussa New Performance Turku Biennalen ohjelmistossa nähtävään teokseen.

Teos Rewinding muuttaa Turun keskustan näyteikkunoita eläviksi dioraamoiksi, joista ohikulkijat voivat havainnoida kuinka ihmiset ja kehot luovat tilanteelle uusia merkityksiä. Teos leikittelee yhteneväisyyksien ja erojen kanssa, jotka rakentuvat ajan myötä eri esitystilojen, osallistujien kehojen ja objektien välillä.

Haku on kaksiosainen: enintään 20 hakijaa valitaan mukaan infotilaisuuteen/aloitusworkshopiin motivaatiokirjeiden perusteella. Aloitusworkshop toteutetaan etänä keskiviikkona 5.7. klo 14:30-17:30 (suomen aikaa, UTC+3). Aloitustilaisuuden jälkeen 6-9 osallistujaa valitaan mukaan esiintyjiksi teokseen. Valituille esiintyjille korvataan 200 euron esiintymispalkkio. Teosprosessin kieli ja hakukieli on englanti.

Teoksen valmistelu sisältää aloitusworkshopin lisäksi 1 tunnin etänä toteutettavan valmistelutapaamisen yhdessä Diegon kanssa elokuussa, sekä 2 tunnin valmistelun esitystilassa muutama päivä ennen esitysajankohtaa. Esitykset ja valmistelu tapahtuvat 3.-10.9.2023 välisenä aikana.

Hakemukset ensimmäiseen workshopiin/infotilaisuuteen 6.6. mennessä.
Hakemuksen voi täyttää täällä (vain englanniksi):  https://forms.gle/umvfn2pkJa6s13oj8

Aikataulu

  • Avoin haku 6.6.2023 23:59 asti
  • Ensimmäinen osa: Workshop / infosessio enintään 20 mukaan valittavan hakijan kanssa etänä Zoomissa, keskiviikkona 5.7.klo 14:30-17:30 suomen aikaa (3h)
  • Esiintyvien osallistujien valinta (heinäkuun puoleen väliin mennessä)
  • Toinen osa: Yksilöllinen workshop, joka toteutetaan etätapaamisena Zoomissa taiteilijan kanssa elokuussa (1h)
  • Kolmas osa: Harjoitus (2h) jokaisen esiintyjän kanssa omassa teospaikassa Diegon kanssa ennen tapahtumaa, 3.-4.9.2023
  • Esiintyminen New Performance Turku Biennalessa (1-2h) ajalla 5.-10.9.2023

Työskentelyprosessi

Työskentelyprosessin aikana tutkitaan muiden teemojen ohessa sitä, miten kehoja ja erilaisia esineitä on tietyissä tilanteissa mahdotonta erottaa toisistaan. Tilanteesta, ajasta ja paikasta riippuen, ne luovat yhteisiä muodonmuutoksen hetkiä ja kohtaamisia. Diego Bianchi on myös kiinnostunut luomaan kuvia ja tilanteita, jotka kuvaavat nykyhetkeä ja arkisia tilanteita sekä kohtaamisia kärjistettynä ja absurdeina.

Työpajassa työskennellään ohjeistusten (scorejen), harjoitteiden, kirjoitusten ja erilaisten referenssien avulla, ja luodaan yhteistä ilmaisukieltä kohti lopullista esitystä.

Mukaan valittavat esiintyjät manipuloivat ja käyttävät esineitä ja materiaaleja kehon jatkeena. Esiintyjillä on taiteilijan itsensä tuki työskentelyprosessin ajan, sekä varsinaisen esityksen ajan. Osallistujilta odotetaan avointa suhtautumista prosessiin ja mahdollisuutta esimerkiksi kuulla, nähdä ja lukea tilannetta ja ympärillään olevia eleitä – siis reagoida ympäröiviin olosuhteisiin.

Osallistujilta odotamme:

Olet kiinnostunut työskentelemään kehollisesti, kokeellisesti ja taiteellisin näkökulmin. Olet kiinnostunut tutkimaan sitä, miten erilaiset ihmiset ja kehot suhtautuvat toisiinsa, esineisiin sekä paikkoihin, ja halukas tutustumaan taiteelliseen ajatteluprosessiin.

Sinulla voi ennestään olla jotain kosketuspintaa performanssi- tai esitystaiteeseen tai esiintymiseen, voit olla opiskelija tai ammattilainen, tai sinulla ei ole mitään aikaisempia yhteyksiä taidemaailmaan. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut aiheesta ja koet, että osallistuminen kutsuu sinua mukaan!

Osallistujana voit olla minkä tahansa ikäinen, -taustainen, ja olla mitä tahansa sukupuolta tai kulttuurista taustaa. Kerrothan hakemuksessa, jos on mitään saavutettavuuteen liittyviä seikkoja joita meidän tulisi ottaa huomioon osallistumisesi suhteen. Teemme parhaamme vastataksemme mahdollisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Mitä prosessista syntyy?

Jokainen esiintyjä esiintyy soolona eri julkisessa tilassa, taiteilijan tukemana. Jokaisen esiintymisen, teon, aikana, esiintyjät tutkivat kuvan, ajan, eleiden ja kehon välisiä suhteita ja jännitteitä. Esitys tarkastelee sitä, miten esinettä tai veistosta muistuttava elävä kuva voi jatkua ja muuttua ajan myötä, miten esitykset suhtautuvat toisiinsa, miten esiintyjät ovat lopulta osa systeemistä ketjua. Diego on läsnä ja esiintyy yhteistyössä jokaisen esiintyjän teoksessa. Hän on myös mukana jokaisen teososion suunnittelussa ja ideoinnissa, ja tilanteen määrittelyssä.

Taiteiljasta

Diego Bianch (s. 1969 Buenos Aires, Argentina) asuu ja työskentelee Argentiinassa. Bianchin työt käsittelevät usein arjen äärimmäisyyksiä ja niitä seuraavaa anarkista järjestystä.

Bianchin työt ovat monimuotoisia veistoksia ja installaatioita, jotka usein hyödyntävät myös performatiivisia elementtejä. Yksi keskeinen lähtökohta hänen työskentelylleen on kehollisuuden ja esineiden välinen suhde: leikittely materiaan liittyvien tarpeiden ja toiveiden välillä. Hänen teoksensa koostuvat usein visuaalisesti vahvoista materiaaleista: hylätyistä esineistä aina proteeseihin.

Monien muiden palkintojen ohella Bianchi palkittiin Fondo national de las Artes contest and Azcuy/Museum de Arte Moderno -palkinnolla vuonna 2019. Hänen viimeisimpiä näyttelyitään on ollut esillä mm. Madridissa, Espanjassa (Táctica Sintáctica, Museum Centro de Arte Dos de Mayo) vuonna 2022, Hollannin Maastrichtissa (Marres House of Contemporary Culture) vuonna 2023, Liverpoolin Biennaalissa (2021) , Argentiinassa (Museo Nacional de Bellas Artes (MNBA) vuonna 2021 ja Ranskan Romainvillessa (Sauvetage Sauvage, Galerie Jocelyn Wolff) vuonna 2020. Hän on opettanut ja toteuttanut erilaisia työpajoja vuodesta 2009 alkaen. Hän on nimennyt työpajansa “anti-projektiksi” tarkoituksena tutkia läsnäolevaa hetkeä.

https://www.instagram.com/enlarge2/