Search and Hit Enter

NPT & Friends: etäkeskustelujen sarja 30.8.-1.9.

Photo: Jussi Virkkumaa

NPT & FRIENDS
Etäkeskustelujen sarja Zoomissa festivaaliviikolla

Zoom-linkki (Sama linkki kaikkiin keskusteluihin! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.)
Meeting ID: 895 7616 2267
Passcode: friends
Tallenteet keskusteluista ovat katsottavissa 12.9.2021 saakka.

maanantaina 30.8. klo 19:00-20:30 (UTC +3)
Leena Kela keskustelee Mark Harveyn (NZ), Joshua Sofaerin (UK) ja Kristina Junttilan (NO/FI) kanssatiistaina 31.8. klo 19:00-20:30 (UTC +3)
Leena Kela keskustelee Alejandra Herrera Silvan (CL/USA), Serge Olivier Fokouan (CM/CA) ja Lynn Lun (SG/UK) kanssa

keskiviikkona 1.9. klo 19:00-20:30 (UTC +3)
Leena Kela keskustelee Marcio Carvalhon (PT/GE), Rachel Echenbergin (CA) ja Leyya Mona Tawilin (USA/SY) kanssa

Rakas ystävä,

mitä sinulle kuuluu? Toivomme että kaikki on hyvin näistä oudoista ja vaikeista ajoista huolimatta.

New Performance Turku Festival juhlii tänä vuonna kymmenettä vuottaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, 3.-5.9.2021! Juhlistaaksemme näitä mennyttä kymmentä vuotta olemme kutsuneet taiteilijoita ja vierailevia kuraattoreita vuosien varrelta NPT & Friends -nimisiin online-keskusteluihin yhdessä taiteilijoiden, festivaalitiimin ja yleisön kanssa. Tarkoituksena on vaihtaa kuulumisia ja reflektoida tulevan festivaalin SURVIVAL (selviytyminen) -teemaa. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan näihin ystävien välisiin keskusteluihin!

Jokainen NPT & Friends -keskustelu keskittyy selviytymisen teeman osa-alueeseen taiteilijoiden, performanssitaiteen kentän ja näiden (kuviteltujen) tulevaisuuksien näkökulmasta. Mitä tarvitaan selviytymiseen? Miten voimme auttaa toinen toisiamme ja vahvistaa performanssitaiteen kenttää ja sen keskinäisiä yhteyksiä?

Nyt kerromme vielä hiukan festivaalin ja keskustelujen teemasta, SELVIYTYMISESTÄ, jonka voi ymmärtää esimerkiksi seuraavien näkökulmien kautta:

Selviytyminen keskeisten siirtymien ja muutosten keskellä: ekologinen kriisi, pandemia, yhteiskunnan muutospisteet, poliittisten ääriliikkeiden nousu, taidekentän käännekohdat, maaimanlaajuiset finanssikriisit

Selviytyminen yksilönä: henkilökohtaiset resurssit, toipuminen, pärjääminen, elpyminen, luovuttaminen, sopeutuminen

Selviytymiskeinot: taistelu, jähmettyminen, evakuointi, vetäytyminen, henkisten voimavarojen vahvistus (fyysinen ja henkinen harjoittelu), kieltäminen (tekemättömyys, energiansäästö), lepo, omavaraisuus elämäntapana, hellyys, toivo, huolenpito

Odotamme kovasti että näkisimme sinut keskusteluissa! Keskustelujen kieli on englanti. Voit liittyä mukaan keskusteluihin yllä mainittuina ajankohtina tämän linkin kautta (ilmoittautumista ei tarvita):

Ennen keskustelujen ja festivaalin alkua voit käydä tutustumassa vasta julkaistuun ohjelmaamme!

Lämpimin terveisin,

NPT & Friends