Search and Hit Enter

FRESH START -ohjelmaan valitut taiteilijat on julkaistu

FRESH START -ohjelmaan valitut taiteilijat on nyt julkaistu! Neljän taiteilijan työskentely käynnistyy syksyllä 2022, ja teokset ovat nähtävissä historian ensimmäisessä New Performance Turku Biennalessa syyskuussa 2023.

Wilhelm Blomberg, syntynyt 356 ppm, on Helsingissä toimiva ympäristöaktivisti, taiteilija ja kouluttaja. Hän on kiinnostunut kestollisista ja improvisaatioon perustuvista tilanteista lähtökohtina esitysten tekemiseen. Hän etsii jatkuvasti tapoja yhdistää uteliaisuuksiaan liittyen vuorovaikutukseen, yöaikaan, huumoriin ja aktivismiin, jotka toistuvat teemoina hänen erilaisissa projekteissaan vaihtelevalla menestyksellä. Wilhelm viettää valveillaoloaikansa miettien kuinka parhaiten kannustaa ja luoda puitteita ihmisille toimia ympäristön hyväksi.

Dash Che on venäläis-amerikkalainen, queer esitystaiteilija ja tanssija, joka on asunut ja työskennellyt Suomessa vuodesta 2019 lähtien. Dash työskentelee vieraantumisen, liikkeen, työn, muistojen ja intiimin alueilla. Neuvostojälkeisen ajan lapsena ja myöhemmin paperittomana maahanmuuttajana Yhdysvalloissa, Dash leikittelee kuvittelulla, kestollisuuksilla ja toisiinsa törmäävillä estetiikoilla. Parhaillaan Dash työskentelee patriotismin ja patriotismiin liittyvien tunteiden parissa. Patriotismin tematiikka tuntuu sodankäynnin aikana erityisen oleelliselta venäläissyntyiselle taiteilijalle. Käynnissä oleva taiteellinen tutkimustyö “How to Like Finland and How Finland Can Like Me (too)” tutkii, miten patrioottisia tunteita tuotetaan ja miten ne vaikuttavat ulkomaalaistaustaisten kehoihin nykyisessä prekaarissa ajassa.

Suvi Tuominen on esitystaiteilija, tanssija ja arkeologi. Hänen taiteellinen ajattelunsa kaivautuu kulttuuriperintötutkimuksen, maailmasuhteiden ja esittämisen kerroksiin. Suvin työhistoria koostuu useista yhteistyömuodoista joissa mm. kuva-, ääni-, media- ja käsitetaiteen menetelmät ovat olleet läsnä. Vuonna 2021 hän valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Live Art and Performance Studies -maisteriohjelmasta.
www.suvituominen.com
ig @suvi_tuominen

Tuuli Vahtola on Helsingissä asuva esiintyjä ja koreografi. Hän valmistui Tukholman Taideyliopistosta vuonna 2017 (BA in Dance Performance). Tuuli työskentelee sekä omien projektien parissa että yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa eri rooleissa: esiintyjänä, koreografina, fasilitoijana. Koreografisessa työssään häntä vetävät puoleensa mm. intiimiys, kosketus ja kuvitteleminen sekä se, kuinka sanat aineellistuvat kehossa ja aistikokemuksissa. Vuodesta 2018 Tuuli on ollut osa yhdentoista taiteilijan muodostamaa Prekaarit Praktiikat -ryhmää, jonka työskentely keskittyy taiteelliseen vaihtoon.