Search and Hit Enter

Tuija Lappalainen (FI)

Tuija Lappalainen: TIME WILL TELL

Sunnuntai 5.9.

Esitykset:
14:00
16:00

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Osoite:
Läntinen tanssin aluekeskus (Manilla) Itäinen Rantakatu 64b, 20810 Turku

Kesto: max. 1 tunti

Suosittelemme vahvasti kaikkia tapahtumissamme käyviä käyttämään kasvomaskia.

*

TIME WILL TELL on teos havainnosta ja olemisen tavoista. Se luo hahmotelman erilaisten ruumiillisten olemassaolojen läpi kulkemisista ja liikutetuksi tulemisista sisäisten ja ulkoisten rakenteiden siirtymissä. Tässä huokoisessa asetelmassa vuotavien intentioiden, vaikuttumisten ja halujen ruumiillistumat muodostavat kudelman ja kysymyksiä suhteesta ympäröivään, nyt-hetkisyydestä, toisin olemisesta ja liikkeen mahdollistumisesta.

There is an effort. There is not. Availability yes. Not-knowing, perhaps. Tuning the questions. Non-reason making. Inside-outside lines fading. Blue light. Feeling real. Window open. Here. Becoming.

Koreografia & konsepti: Tuija Lappalainen
Esiintyminen & yhteistyö: Tuija Lappalainen ja Lindon Shimizu

Tuija Lappalainen (s.1986) on freelance-tanssitaiteilija, joka työskentelee tanssijana, näyttelijänä sekä koreografina. Hän on työskennellyt esiintyjänä ja koreografina useissa eri tanssitaiteen ja teatterin kentän produktioissa sekä tehnyt omia teoksia koreografina Suomessa ja Saksassa. Hänen taiteellista työskentelyään värittää dialogisuus eri taiteenalojen sekä esitys- ja työskentelymuotojen välillä. Lappalainen on kiinnostunut muodostumisen ja ruumiillistumisen prosesseista, sisäisten kokemusmaailmojen ja intentioiden vuodoista itsen ja ympäröivän välisen rajan huokoisuudessa sekä merkitysmaailmojen syntymisestä ei-tietämisen ja tuntumisen reittejä. Viimeisimmässä työssä koreografina Lappalainen on kehittänyt esiintyjän työhön kytkeytyvää praktiikkaa, jossa esiintyjän havainnon ja vapauden kokemuksen tutkimisen kautta lähestytään aiheita nyt-hetkisyydestä sekä olemassaolosta ja sen tavoista muuttuvassa ympäristössä.