Search and Hit Enter

Tiia Kasurinen (FI) / yhteistyössä Johanna Naukkarinen (FI)

Tiia Kasurinen (yhteistyössä Johanna Naukkarinen): Live Stream

Turun Kaupunginteatterin ulkoseinällä oleva screen (Itäinen Rantakatu 14 20800 TURKU)

Perjantai 3.9. 19:15
Lauantai 4.9. 20:00
Sunnuntai 5.9. 18:00

* Ota mukaasi omat kuulokkeet ja älypuhelin, jotta voit kuunnella videon. Saat ohjeistuksen videon alussa.

LINKKI TEOKSEN ÄÄNIRAITAAN


TEHDAS Teatterin aula (Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku)

Perjantai 3.9. 17:00-21:00 TEKSTITYS
Lauantai 4.9. 12:00-16:00 and 18:00-21:00 TEKSTITYS
Sunnuntau 13:00-14:00 TEKSTITYS

* Kahdet kuulokkeet käytettävissä paikan päällä.

Teoksen kesto: 17 min

Suosittelemme erittäin vahvasti kaikille tapahtumissamme käyville kasvomaskin käyttöä.


Live Stream on videoteos, joka on kuvattu Saaren kartanon taiteilijaresidenssissä keväällä 2019 yhteistyössä kuvataiteilija Johanna Naukkarisen kanssa. Live Stream tutkii videon ja videossa esiintyvän hahmon keinoin tirkistely-, reality- ja YouTube-kulttuuria sekä yksinäisyyden konseptia. 17 minuutin toistuvassa videossa Saaren kartanosta ja sen ympäristöstä inspiroitunut kehollisuus seikkailee, tanssii ja tylsistyy tyhjässä kartanossa, eristäytyneenä ulkomaailmasta – samalla, kun tuntemattomien katseet kohdistuvat hahmoon kameroiden kautta.

Esiintyminen ja videon leikkaus: Tiia Kasurinen
Kuvaus: Johanna Naukkarinen
Äänisuunnittelu/sävellys: Johannes Brotherus
Teksti: Emma Chamberlain: QUESTION EVERYTHING…
(https://www.youtube.com/watch?v=qG-iM8V8pew)
Tukijat ja yhteistyökumppanit: Koneen Säätiö/Saaren kartano, Taiteen Edistämiskeskus


Tiia Kasurinen on Tukholman taideyliopistosta vuonna 2017 valmistunut, Helsingissä asuva taiteilija ja koreografi. Kasurinen on kiinnostunut mm. identiteetin, sukupuolen, katseen ja pop-kulttuurin teemoista, ja tutkii niitä työssään maskeerauksen, visuaalisen muodonmuutoksen ja liikkeen työkaluja hyödyntäen.Youtube-tutorialit ja somaattinen liike kulkevat hänen töissään rinnakkain, luoden tunnistettavan estetiikan. 

Kasurisen töitä on näytetty mm. Zodiak-teatterissa (“I’m not entirely here (cybersad)” 2020), New Performance Festivalilla Turussa (“The Life of Harmony: extended” 2019) sekä Weld -teatterissa Tukholmassa (“The Life of Harmony” 2018). Kun Kasurinen ei työskentele omien projektiensa parissa, hän tekee töitä tanssijana, esiintyjänä ja kollaboraattorina muille taiteilijoille ja heidän kanssaan. Hän kuuluu mm. Prekaarit Praktiikat -taiteilijaryhmään, jonka toiminta perustuu taiteelliseen vaihtoon.

Johanna Naukkarinen on turkulainen kuvataiteilija ja valokuvaaja. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta ja filosofian maisteriksi Turun yliopistosta. Taiteessaan hän työskentelee valokuvan ja sekatekniikan työkaluilla feministisen kuvatutkimuksen teemojen ympärillä.

Naukkarinen on työskennellyt vuodesta 2015 tutkien sukupuolinormeja lääketieteenhistoriallisissa kuvastoissa. Hänen yksityisnäyttelynsä Suuri Hysteria (2016) on nähty Turun Taidemuseon Studiossa, Meet Augustine (2019) B-galleriassa ja Museum of Hysteria (2020) Galleria Huudossa ja Kouta-galleriassa.