Search and Hit Enter

Maria Kananen (FI)

Maria Kananen: Kehokätköilyä

Rastit avoinna 3.9.2021 klo 12 – 5.9.2021 klo 18.

Rastien sijainnit Turussa julkaistaan 3.9.2021 klo 12 osoitteessa mariakananen.com/kehokatkoilya-rastit-turussa. Tehtäviin pääsee tutustumaan myös kotoa käsin karttasivun lopusta löytyvien linkkien avulla.

HUOM! KÄVELYKIERROKSET PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI! ITSENÄINEN TUTUSTUMINEN RASTEIHIN MAHDOLLISTA KOKO FESTIVAALIN AJAN.

PERJANTAI 3.9. 16:00 (10 hlö)
Kesto n. 1,5 h, kävelymatkan pituus n. 1,5 k
Kierroksen alku- ja päätepisteenä on Förin Itäisen rantakadun puoleinen laituri, kokoontuminen Wanhan Rahtilaivan puolella.

LAUANTAI 4.9. 8:30 (10 hlö)
Kesto n. 3 tuntia, kävelymatkan pituus n. 3 km.
Kierros alkaa Täkkiaukiolta ja päättyy Kakolanmäelle. Varaa halutessasi vesipullo ja pieni eväs mukaasi. Reitin puolivälissä pidetään lyhyt wc-tauko.

LAUANTAI 4.9. 14:00 (6 perhettä)
Kesto n. 1,5 tuntia, kävelymatkan pituus n. 0,5 km.
Kierroksen alku- ja päätepisteenä on Pergola Tuhtopolun ja Kaarle Knuutinpojan rantatien risteyksessä. Katso tarkka sijainti plus-koodilla C6HM+W2 Turku.

LAUANTAI 4.9. 20:30 (10 hlö)
Kesto n. 1,5 tuntia, kävelymatkan pituus n. 1 km
Kierros alkaa aukiolta As Oy Turun Paraatirannan edustalta. Katso tarkka sijainti plus-koodilla C6PQ+FP Turku.
Kierros päättyy Erik Pommerilaisen Rannalle.

Yhteisötanssiteos kutsuu kaikenikäiset ihmiset yhdessä ja erikseen pysähtymään hiljentymisen, läsnäolon, kuuntelun ja kehollisuuden äärelle.

Teos rakentuu kuudesta kaupunkitilaan sijoitetusta QR koodi rastista. Rastien yksinkertaiset tehtävät johdattelevat osallistujat kehollisen kokemisen ja omaa kehoa kuuntelevan liikkumisen äärelle, nauttimaan kaupunkiympäristöstä ja viheralueista arkista olemista syvemmällä tavalla.

Rastien kehollisiin tehtäviin pääsee tutustumaan festivaalin aikana myös yhdessä tanssitaiteilija Maria Kanasen kanssa ohjattujen kävelykierrosten muodossa.

Rastien sijainnit Turussa julkaistaan lähempänä festivaalia. Tehtäviin pääsee tutustumaan myös kotoa käsin karttasivun lopusta löytyvien linkkien avulla.

Kehokätköilyä toteutettiin ensimmäisen kerran Raumalla heinäkuussa 2021 yhteistyössä RaumaArs ry:n, Rauman kaupungin ja Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa.

Maria Kananen on espoolainen freelance-tanssitaiteilija ja VAPAAkollektiivi-taiteilijaryhmän jäsen. Marian tavoitteena on luoda ja tuoda tanssitaidetta erilaisiin ympäristöihin sekä edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia luovan liikkeen ja tanssin avulla kaikenikäisten ihmisten parissa. 

Maria on toiminut laaja-alaisesti kotimaisen tanssin kentällä vuodesta 2000 tanssijan, koreografin, ohjaajan, tuottajan ja tapahtumajärjestäjän moninaisissa tehtävissä. Tanssin kentällä toimimisen ohella Maria on kartuttanut osaamista tanssi-liiketerapian, musiikki- ja kuvataideterapian sekä toimintaterapian aloilta.

”Taiteeni syntyy vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten ja ympäristöjen kanssa. Roolini taiteilijana voi olla esimerkiksi jonkin erityisen asian toteutumisen, toisenlaisen kokemisen tai olemisen tavan mahdollistamista erilaisille ryhmille ja yksilöille. Kiinnostukseni keskiössä ovat tanssitaiteen tekemisen yhteisölliset muodot sekä improvisaatio, läsnäolon ja vuorovaikutuksen voimallinen ja herkkä taide.”