Search and Hit Enter

Maija Hirvanen (FI)

Maija Hirvanen: Pushing Score – Performance Practices in a More-Than-Human Crowd

Perjantai 3.9. 20:00 Vanha Viinatehdas, Manilla (Itäinen Rantakatu 64b, 20810 Turku)

Sunnuntai 5.9. 15:00 Vanha Viinatehdas, Manilla (Itäinen Rantakatu 64b, 20810 Turku)

Performanssiluento, johon voit ilmoittautua täällä!

Kesto: max. 1 tunti

Suosittelemme erittäin vahvasti kaikille tapahtumissamme käyville kasvomaskin käyttöä.

Performanssiluento Pushing Score – Performance Practices in a More-Than-Human Crowd perustuu harjoitteille, jotka kytkevät paikallaolijat mielikuvituksen kautta sieniin, kiviin, muihin lajeihin, jäänteisiin ja nimeämättömiin asioihin. Asetumme performanssiluennolla osaksi pitkää aikajännettä, jossa ihminen on osa miljardien auringonkiertojen kestoa. Koreografi ja esitysten tekijä Maija Hirvasen luento venyttää käsinkosketeltavalla tavalla aistien ja ajatuksen rajaa.

Pushing Score – Performance Practices in a More-Than-Human Crowd on osa Maija Hirvasen laajaa projektia Performing interconnections, jota hän työstää myös DAS taidekoulun tutkimusosaston THIRD -tutkimusryhmän jäsenenä, Amsterdamin taideyliopiston teatterin ja tanssin laitoksella. Hirvanen on valmistellut luentoesitystä mm. Saal Biennaal -festivaalin kutsumana residenssissä Tallinnassa.

Maija Hirvanen on helsinkiläinen koreografi ja esitysten tekijä. Hänen töitään on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti keskeisillä näyttämöillä ja festivaaleilla, mm. Kiasmassa, Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmassa, Baltic Circle -festivaalin, Liikkeellä Marraskuussa -festivaalin ja Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmassa Helsingissä, Tanz im August -festivaalilla/Hebbel am Uferissa Berliinissä, ImpulsTanz -festivaalilla Wienissä, Sadler’s Wells/Lilian Baylis Studiossa Lontoossa, SPRING -festivaalilla Utrechtissa, Melkwegissa Amsterdamissa, Seoul Performing Arts -festivaalilla Etelä-Koreassa, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis -festivaalilla Pariisissa ja Dansens Husissa Tukholmassa. 

Hirvanen on kiinnostunut mm. taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien välisistä suhteista, yhteistyön prosesseista kulttuurissa ja esityksestä yhteisöllisenä muistina. Muutamien viimeisten vuosien aikana Maija on keskittynyt työskentelemään “more-than-human” -maailmankuvan ja praktiikoiden sekä niiden näyttämöllisten manifestaatioiden kautta. Hirvasen viimeisimpiä töitä ja yhteistöitä ovat mm. koreografinen esitysluento Taide ja Rakkaus (2017) ja näyttämöteokset Magic and Despair (2019) ja Life as we know it (2020). Parhaillaan Hirvanen on luomassa spekulatiivisten ja fyysisten koreografisten ehdotusten teossarjaa Meshwork, jonka ytimessä ovat asioiden väliset yhteydet ja verkostot.

http://www.hirvanen.net