Search and Hit Enter

Katriina Kettunen (FI) & Olga Spyropoulou (GR/FI)

Olga Spyropoulou & Katriina Kettunen: Paavo Nurmi äksiisi

Ulkotapahtuma
Perjantai 3.9. 18:00

Paavo Nurmen Stadion (Paavo Nurmen puistotie 9 20800 Turku)
Kesto: 1 h

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Saavuthan 10 minuuttia ennen alkua (17:50) stadionin ”maratonportille”. Kuvassa punainen osoitin.
Suosittelemme vahvasti kaikille tapahtumissamme käyville kasvomaskin käyttöä.

*

Entä jos maailmanloppu olisi monivalintakysymysten peli? Paavo Nurmi äksiisi lähestyy evakuointiharjoituksia huumorilla. Tässä osallistavassa esityksessä pyydämme sinua harjoittelemaan poistumista vaaran uhatessa, kuvittelemaan oman maailmanloppusi ääniraita ja nauttimaan prosessista.

Pelastusharjoitukset ovat hetkiä, jolloin yhteisö, kollektiivinen ruumis, tulee näkyväksi. Kutsumme sinut osaksi New Performance Turku -festivaalin kollektiivista ruumista Paavo Nurmi -stadionilla 3. syyskuuta 2021.

Ja muista: Älä juokse. Älä panikoi. Et ole yksin.

Olga Spyropoulou (s. 1985, Ateena) on performanssitaiteilija ja tutkija, joka hyödyntää epäjärjestystä taiteellisena käytäntönä. Hän on kiinnostunut siitä, kuinka ymmärrämme toisiamme, ja tutkii erilaisia katsojuuden muotoja sekä ei-hierarkkisia työtapoja taiteessa.

Katriina Kettunen (s. 1983, Kirkkonummi) on esitystaiteilija ja toimittaja, jonka työlle on ominaista henkilökohtaisuus, eri medioiden risteyttäminen ja yleisön lempeä osallistaminen. Kaksikon yhteistyö alkoi vuonna 2017 Taideyliopiston Live Art and Performance Studies -maisteriohjelmassa.

Olgan ja Katriinan taiteellinen työ on jatkuvaa neuvottelua heidän erilaisten kulttuuritaustojensa, luonteidensa ja kielien välillä. He tunnistavat jännitteet ja pyrkivät työskentelemään niiden kanssa. Kaksikon aiempia töitä ovat mm. To organise our disappointments (yhteistyössä Todellisuuden tutkimuskeskuksen, New Performance Turku Festivalin ja Turun Taidehallin kanssa) sekä We’re like one place – iltasatupalvelu verkossa.Kiitos Taiteen edistämiskeskukselle teoksen työskentelyn tukemisesta!