Search and Hit Enter

Jani Petteri Virta (FI)

Jani Petteri Virta: ”mitä myö tehdään nyt”

Perjantai 3.9. – sunnuntai 5.9.

Ääneen perustuva performanssi

Kymmenen (10) kappaletta yksilöllistä audiotiedostoa. Valitse audion toimitustapa ja kuuntele teos yksin kotona festivaaliviikonlopun aikana. Tilaa teoksesi täältä.

Teoksen kieli on suomi.

Taiteilija lähettää audiotiedoston sinulle henkilökohtaisesti. Valittavissa on jokin seuraavista toimitustavoista:
4 kappaletta CD-levyjä (posti)
2 kappaletta C-kasetteja (posti)
4 kappaletta mp3-tiedostoa (sähköposti)

Teoksen toimitustiedot lähetetään sinulle sähköpostiin varauksesi jälkeen (voi kestää muutaman päivän).
Tarvitsemme nimesi, puhelinnumerosi ja kotiosoitteesi toimitusta varten. Nämä kysytään varauksen yhteydessä.

Jani Petteri Virran ääni haluaa kohdata sinut selviytymisen jälkeen (After the Survival). Teosta ”mitä myö tehdään nyt” kiinnostaa eksessi: taide ei ole välttämätöntä selviytymiselle vaan ns. ylimääräistä, ja juuri se tekee taiteesta niin tärkeän. Eksessi, luksus, hienostelu ja kiihko tekevät elämästä elämisen arvoisen.

”mitä myö tehdään nyt” on kenties hieman eksynyt mutta kiinnostunut istumaan hetkeksi alas kanssasi, ja se uskoo kohtuullisuuden ylittämisen mahdollisuuteen. Ylimääräisen hetket ovat perustelemattoman ja usein absurdin intohimon välähdyksenomaisia tilanteita. Jani Petteri Virta toivoo teoksellaan löytävänsä sinun kanssasi sopivan polun – sellaisen polun, jonka varrella on voit tavata silinterihattupäisen mustarastaan.

Sinä saat olla sinä, Janin ääni osallistuu kohtaamiseenne valintasi mukaan joko CD-levyn, C-kasetin tai sähköisen tiedoston muodossa.

Jani Petteri Virta (s. 1977) on Turussa asuva itäsuomalainen kuvataiteilija, jolla on takanaan yli kuusikymmentä performanssiensi-iltaa ja kuusitoista yksityisnäyttelyä – kenties jo legenda suomalaisen nykytaiteen kentällä. Janin performansseja on kuvailtu niin ajatusta herättäviksi kuin viihdyttäviksikin, mikä sopii, sillä hän itse näkee liikkuvansa taidekoulutaiteen ja populaarikultuurin – yhtä lailla tv:n teinisarjojen kuin sarjakuvan ja iskelmän – syvissä pyörteissä.

Taideopiskelijana Virta vastasi jokseenkin rehellisesti ”teippaaminen ja liimaaminen”, kun häneltä kysyttiin, minkä materiaalin tai työvälineen hän kokee omimmakseen. Kypsyttyään taiteilijana hänen voi sanoa edelleen olevan materiaalisille olosuhteille alisteinen ja alistuva, mutta materia, jota Virta työstää, ovat unelmat ja todellisuuspakoiset haavekuvat.