Search and Hit Enter

2012

New Performance Turku Festival
Kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali Turussa 3.–5.5.2012

Wathiq Al-Ameri & Ali Al-Fatlawi (IQ/CH)
Oreet Ashery (UK)
Gary Stevens (UK)
Kate McIntosh (NZ/BE)
Łukasz Jastrubczak (PL)
Lynn Lu (SI/UK)
Maija Hirvanen (FI)
Tero Nauha (FI)

Lavalla liukastelee outo nainen cheerleaderin asussa huutaen kannustushuutoja itselleen. Galleriassa keskustellaan suhteestamme kaikenlaisiin koneisiin ja laitteisiin. Mies soittaa sähköpianoa pukeutuneena kolmikulmioksi. Kaksi ihmistä kuiskii turkulaisia rakkaustarinoita ohikulkijoiden korviin aurinkoa jäljittelevien lamppujen loisteessa. Mistä kumpuaa vapauden käsitteemme ja miten se ilmenee performanssitaiteessa?

New Performance Turku on kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali, joka levittäytyy kolmen päivän ajaksi eri puolille Turkua 3.–5.5.2012. Festivaalilla esiintyy sekä kansainvälisiä että kotimaisia uuden performanssitaiteen tekijöitä. Esityspaikkoina toimivat muun muassa Titanik-galleria, Galleria Berner, Vanhan Raatihuoneen Galleria, Fluxee-klubi Tehdas Teatterilla, Dynamo, Biologinen museo, Kutomo, Breathing Pop-Up Space, Kirjakahvila ja Kauppatorin Wiklund Screen. Osa teoksista sijoittuu kaupunkitilaan.

New Performance Turku -festivaali tarkastelee mitä tapahtuu kokeellisen performanssi- ja esitystaiteen kansainvälisellä kentällä, mikä siellä on uutta ja mistä vaikutteet kumpuavat. Festivaalin taiteilijat ovat Wathiq Al-Ameri & Ali Al-Fatlawi (Irak/Sveitsi), Oreet Ashery (Iso-Britannia), Maija Hirvanen (Suomi), Łukasz Jastrubczak (Puola), Lynn Lu (Singapore/Iso-Britannia), Kate McIntosh (Uusi-Seelanti/Belgia), Tero Nauha (Suomi) ja Gary Stevens (Iso-Britannia).